Zware crash na achtervolging op A1 bij Eembrugge

© Caspar Huurdeman

1 / 9
Daniel Mol
Eembrugge

Bij een politieachtervolging op de A1 zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen zwaargewond geraakt.

De bestuurder raakte op afslag Eembrugge, vanaf de A1, de macht over het stuur kwijt. Het voertuig raakte een lichtmast en kwam tegen een boom tot stilstand.

Omdat de auto begon te roken, heeft de politie beide inzittenden uit de auto gehaald. Vervolgens zijn de twee slachtoffers afgevoerd naar het ziekenhuis per ambulance.

De bestuurder bleek levensgevaarlijk gewond. Zijn bijrijder heeft zware verwondingen, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar.

Mishandeling

De slachtoffers zijn vermoedelijk betrokken bij een mishandeling op de Groest in Hilversum. Rond 06.10 uur werd daar een persoon geslagen en geschopt.

Getuigen zagen de verdachten vertrekken in een donkerkleurige Opel Vectra. Gewaarschuwde agenten zagen het voertuig korte tijd later op het Den Uylplein in de richting van de A1 rijden.

Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De auto reed met hoge snelheid de snelweg op richting Hoevelaken.

Lichten uit

Op de snelweg deed de automobilist zijn autolichten uit. De auto ging nog harder rijden. Bij Eembrugge nam het voertuig de afslag en daar ging het mis.

De inzittenden zijn 29 en 31 jaar en komen uit Renswoude.

De politie doet onderzoek naar het ongeval en de betrokkenheid bij de mishandeling.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.