HCAW maakt tegen DSS het verschil in één inning

Alex van Vogelpoel
Bussum

HCAW heeft een overtuigende overwinning geboekt op DSS. De hekkensluiter werd met 8-0 verslagen.

Starters Ian Delamarre van HCAW en Donny Breek (DSS) kwamen moeiteloos de eerste innings door. Beide teams lieten één man op het derde honk achter, voordat HCAW in de vierde slagronde echt loskwam.

De pas zeventienjarige Breek speelde tot deze winter bij de rookies van HCAW en is pitcher van Jong Oranje. „We hadden hem graag bij ons gehouden”, geeft manager Frank Mooijman aan. „Bij ons was hij ook in de selectie opgenomen, maar hij koos voor DSS waar meer spelers van Jong Oranje zijn gaan spelen.”

Ondanks zijn leeftijd was dit al de zesde start van het seizoen, maar in de vierde inning was de pijp leeg. Rossini Frolijk, Kevin Nieveld, Kevin Weijgertse en Levine Gabriels produceerden allemaal een honkslag voor 1-0. Pijnlijk was voor Breek dat hij vervolgens nog eens vier punten opgaf door vier keer een vrije loop en twee klappen in het buitenveld.

Vervanger Gijs Timmer gaf nog een vrije loop weg(6-0) en incasseerde een honkslag van opnieuw Weijgertse (7-0), waarmee het duel al beslist was. Rooi beukte er in de zesde inning nog zijn eerste homerun voor HCAW overheen. Ondertussen kwam Delamarre nog altijd amper in de problemen. Jay-Jay Muller gooide het duel vervolgens uit.

Werpcijfers HCAW: Delamarre (6 1/3) 3-3-3-1, Muller (2 2/3) 3-3-1-0. DSS: Breek (3 2/3) 0-6-6-0, Timmer (2 1/3) 1-1-5-0, Ploegstra (1) 1-1-2-0, Geestman (1) 0-0-0-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal