Hilversum pakt regie over zorgpark

hilversum

Hilversum is vastbesloten dit keer de gevoelige kwestie van de toekomst van het ziekenhuis niet meer uit de hand te laten lopen. Burgemeester en wethouders trommelen relevante zorgaanbieders en grondeigenaren op om te komen tot het nieuwe Innovatieve Bovenregionale Zorgpark Hilversum (IBZP).

Dat moet verrijzen op het terrein bij het huidige ziekenhuis, Monnikenberg. Zoals uit de gekozen naam is op te maken, streeft Hilversum nadrukkelijk naar een brede uitstraling van het zorgpark. Daarmee sluit de gemeente aan bij de plannen van Tergooiziekenhuizen, dat gaat voor een vooruitstrevende 'campus' met zoveel mogelijk vernieuwende zaken in de zorg en een zo groot mogelijke aantrekkingskracht. Het te bouwen luxueuze en grootschalig zorghotel is daarvan een voorbeeld.

Tegelijkertijd streeft Hilversum naar een gezondheidscentrum elders in de stad, voor het bieden van zogenoemde anderhalvelijns zorg voor de Hilversummers zelf. Het gaat daarbij om het onder één dak combineren van huisartsen, fysiotherapie, verloskunde en een apotheek. Zo'n nieuw centrum moet ruime openingstijden hebben en goed aansluiten op de zorg die het ziekenhuis biedt in de toekomstige Hilversumse poliklinieken op het zorgpark.

Voor zowel zorgpark als gezondheidscentrum willen b en w projectgroepen optuigen onder leiding van een in te huren onafhankelijke procesbegeleider. Harde eis is dat andere betrokken partijen meebetalen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.