Hilversummer slaat vrouw na 'stemmen in hoofd'

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

De stemmen in het hoofd van Karzan A. (30) zeiden dat zijn vriendin in handen van een pooier was gevallen. De Hilversummer wilde haar beschermen, maar wilde eerst weten wie haar pooier was. Omdat hij zijn ontkennende vriendin niet geloofde, sloeg hij haar, om haar aan het praten te krijgen.

De officier van justitie eiste donderdag 120 dagen celstraf waarvan 104 dagen voorwaardelijk en een contactverbod met het slachtoffer. Daarnaast wil de openbaar aanklager dat de man verplicht wordt opgenomen in een forensisch psychiatrische instelling.

A. heeft een oorlogstrauma en wordt door een psychiater als verminderd toerekeningsvatbaar afgeschilderd. A. zou graag nog een keer met zijn vriendin willen spreken over wat er gebeurd is. Dit zal voorlopig niet gebeuren. Het contactverbod dat de officier van justitie eist, zal de rechtbank hoogstwaarschijnlijk volgen. En ook zal hij behandeld moeten worden. Of dit in een gesloten instelling zal zijn, wordt over twee weken duidelijk. Dan doet de rechtbank uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.