Latei bouwt in Soesterberg

Hans van Kekenh.van.keken@hollandmediacombinatie.nl
Soest

Latei mag aan de Kampweg in Soesterberg aan de slag. De ontwikkelaar wil daar rond de vijftig woningen bouwen.

Het gaat om zowel woningen voor starters (tot twee ton) als voor doorstromers (2-onder--1 kap en hoekwoningen tot 2,5 ton).

Wat Latei betreft worden de woningen ontwikkeld in overleg met de toekomstige kopers, waarbij ook omwonenden uitgebreid de kans krijgen om te zeggen wat ze aan wensen hebben. ,,We bouwen in bestaand gebied, dus we willen van de buurt horen hoe ze tegen een nieuwe ontwikkeling aankijken”, aldus Ard de Jong van Latei.

Voor wethouder Janne Pijnenborg, die donderdag het contract tekende met de ontwikkelaar, is een mooi moment aangebroken in de ontwikkeling van het voormalig vliegdorp.

,,Toen de Amerikanen weggingen uit Soesterberg, hebben de inwoners steeds gezegd dat ze graag het voorzieningenniveau minimaal op hetzelfde peil willen houden. Om dat voor elkaar te krijgen moeten er meer inwoners komen.” Ook zij benadrukt het overleg met de inwoners op deze plek in het dorpshart.

Evenemententerrein

Het besluit om daar te gaan bouwen is al eerder gevallen. Wat er met de andere helft van het voormalig evenemententerrein in het dorp moet gebeuren is al langer onderwerp van discussie. Daarover moet nog een knoop worden doorgehakt.

Voor Latei is het project bijzonder omdat het binnen de kaders die met welstand zijn afgesproken en die van het bestemmingsplan, tot stand komt in overleg met potentiële kopers.

,,We willen gewoon weten welke wensen er leven en kunnen de woningen zowel buiten als binnen daarop in vergaande mate aanpassen”, aldus De Jong. Daarom is ook nog niet te zeggen hoeveel woningen er uiteindelijk komen. Hij schat in dat het aantal ergens tussen de 46 en 52 komt te liggen. De woningen zijn alle op de begane grond.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.