Titelkansen Spakenburg lijken gering

Bert Jan van Oel
Lisse

Twee dagen na de plaatselijke derby tegen IJsselmeervogels heeft Spakenburg opnieuw kostbare punten verspeeld. Tegen negen man van Lisse werd het 1-1. Kozakken Boys staat met nog vier speelronden voor de boeg zes punten los.

Trainer Jochem Twisker van Spakenburg reageerde maandag gelaten na de 1-1 van zijn team in Lisse. ,,De eerste helft was acceptabel. We kwamen ook op voorsprong. En toen Lisse na rust met negen man kwam te staan hadden we fluitend moeten winnen. Maar kennelijk kunnen we alleen bij fases goed voetballen. Als je dit zo laat liggen, verdien je het ook niet om kampioen te worden.''

Terwijl Spakenburg slechts twee puntjes pakte in het paasweekend, scoorde Kozakken Boys het volle pond. De Werkendammers lijken op de titel af te stevenen, maar Twisker geeft zich nog niet gewonnen.

,,Je weet nooit wat er nog kan gebeuren, maar als je realistisch bent, is de titel uit zicht. Wat niet betekent dat we er de laatste wedstrijden niet alles aan zullen doen. Voor Spakenburg telt maar één plaats en dat is de eerste.''

Spakenburg scoorde in Lisse na 35 minuten, toen Kees Tol een penalty benutte. Vlak voor rust kreeg Guido Pauw van de thuisclub rood. Niet zo lang na de pauze verloor Lisse nog een speler omdat invaller Thierry Monteny binnen een paar minuten tweemaal geel ontving. Toch wist Lisse te scoren toen Spakenburg-keeper Barry Ditewig de bal na een vrije trap voor de voeten van Niels Buijs stompte. Die maakte de 1-1. In de laatste minuut raakte Kees Tol nog de lat voor Spakenburg, maar een happy end zat er niet meer in.

Meer nieuws uit Sport Regionaal