Toch geweld in Hilversums festivalweekend

Redacteur Hilversum
hilversum

Het festivalweekeinde is in Hilversum toch niet helemaal zonder geweld verlopen. Op het Oosterspoorplein werd zondagochtend rond half vijf een jongen (18) uit Woudenberg in elkaar geslagen door een groep jongeren.

De Woudenberger liep met vrienden bij het station, ze waren op weg naar huis. Er ontstond een woordenwisseling met een jongen die ze tegenkwamen. Op het Oosterspoorplein kwam dezelfde jongen weer opdagen, nu met vrienden.

De groep had het gemunt op de Woudenberger, die werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer wist weg te komen en schakelde de politie in. Onderweg naar het politiebureau zag de Woudenberger twee van zijn belagers lopen. Ze probeerden te vluchten voor de politieauto. Dit lukte niet en de twee, een 18-jarige jongen uit Hilversum en een 18-jarige jongen uit Huizen, werden aangehouden.

Later die zondagochtend zagen de Woudenberger en een vriend bij station Hilversum nog twee jongens uit de agressieve groep. Opnieuw werd de politie gealarmeerd. Ook dit duo is ingerekend. Het gaatom Huizers van 16 en 18 jaar.

Na verhoor zijn de verdachten met proces-verbaal heengezonden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.