Nepagenten slaan toe in Blaricum, Huizen en Hilversum

HILVERSUM

Mannen die zich voordeden als agenten hebben vrijdag toegang weten te verkrijgen tot woningen in Blaricum, Huizen en Hilversum. Zij wisten onder meer sieraden en geld te stelen.

In Hilversum doen twee mannen twee pogingen om een huis binnen te dringen. Rond kwart voor een proberen ze dat bij een woning aan de Hendrick de Keyserlaan. Ze slagen er niet in om binnen te komen. Aan de Erfgooierstraat lukt dat wel. Wederom doen de mannen van een jaar of vijftig zich voor als agenten en weten het slachtoffer te overtuigen om geld te gaan pinnen. Nadat de vrouw het geld aan de mannen heeft gegeven laten ze de vrouw achter op de Hoge Naarderweg.

Huizen

Eerder op de dag wisten twee blanke nepagenten binnen te komen in een woning aan de Wildvang in Huizen. Een van de twee leidt de bewoonster af. De ander steelt sieraden.

Blaricum

In Blaricum doen de mannen ook twee pogingen. Rond kwart over tien bellen ze aan bij een woning aan de Huizerweg. Ze vragen of de bewoner sieraden heeft. De bewoner vertrouwt het niet. Ook bij een bewoner aan de Torenlaan hebben ze geen succes.

Bij beide woningen gaat het om twee blanke mannen. Een van de mannen is ongeveer 50 jaar, rond 1.85 m lang en heeft een normaal postuur en een volle bos grijs haar. De andere man is rond 45 jaar oud en ongeveer 1.80 m. lang. Hij heeft een dik rond hoofd met kort blond haar.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.