Salonard en Goudreinet weg uit Huizen

© Facebookpagina De Goudreinet

© Foto: Studio Kastermans/Ben den Ouden

1 / 3
Eddie de Paepe
Huizen

Delicatessenwinkel/lunchroom Le Salonard en groentenzaak Goudreinet vertrekken uit Huizen, meldt OpHuizerhoogte.

Le Salonard ging eind 2014 van start in de Kerkstraat, als eerste filiaal van de gelijknamige zaak in Amsterdam. Onderneemster Evelyn Bakker zwaaide de scepter in de winkel/lunchroom in Huizen, haar man deed dat in Amsterdam. ,,We zijn op zoek gegaan waar interesse is voor onze producten”, meldde zij indertijd in deze krant. ,,De sfeer in Huizen sprak ons direct aan. Het is hier allemaal wat persoonlijker dan in Amsterdam.”

Ruim drie jaar - en een conflict met de gemeente over het terras - later ligt dat anders. De deuren gingen afgelopen zaterdag voorgoed dichtgingen. ’Niet omdat het niet goed loopt, maar omdat het eigen Amsterdam te veel trekt’, aldus OpHuizerhoogte.

De Huizers moeten het sinds zaterdag ook doen zonder groentenzaak De Goudreinet, die zestien jaar in winkelcentrum Oostermeent zat. ,,Onze huidige winkel leent zich er niet voor om ons nieuwe concept door te voeren”, meldt uitbater Coen op de Facebookpagina van de zaak. ,,Ik start maandag in De Goudreinet in mijn woonplaats Nunspeet.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.