Website Grote Kerk Naarden toont beroemde gewelven

naarden

De Grote Kerk in Naarden presenteert zich aan de verstokte thuisblijver. Dankzij de nieuwe digitale technieken kan hij hoog boven de kerkgangers zweven om daar het beroemde tongewelf van dichtbij aanschouwen. Het beeld is mogelijk door de nieuwe website van de kerk. Maar omdat het echte werk toch net even mooier is kun je met een druk op de knop ook een rondleiding bespreken.

Directeur Marlo Reeders van de Grote Kerk Naarden vertelt er begeesterd over. ,,Tijdens mijn sollicitatiegesprek met het voltallige bestuur werd mij gevraagd wat ik van de (oude) website vond. Mijn antwoord was kort: beperkt. Toen ik aangenomen werd, wist ik dat het produceren van een nieuwe website op mijn takenlijstje zou komen te staan. Anderhalf jaar later is dat project verwezenlijkt, hoewel het natuurlijk 'work in progress' blijft.''

Bezoekers vinden er het concert of evenement van hun gading. De kerk is landelijk bekend vanwege de vertolking van de Matthäus Passion. Er vinden echter het hele jaar door concerten plaats van ensembles, koren en orkesten. ,,Orgelliefhebbers zien onze organist Wybe Kooijmans spelen.'' Dankzij de bijdragen van tien medewerkers kan de virtuele toerist smullen van de foto's van artefacten in de kerk. Daaronder een bijzondere grafsteen met een ingekerfde trompet. De monumentale kerk in hartje vesting heeft de afgelopen jaren fonkelnieuwe ramen gekregen, die het licht mooi doorlaten.

De nieuwe site informeert over de openingstijden van bezichtigingen en evenementen. Ook valt te lezen wat het werk van Grote Kerkvrijwilliger inhoudt. Potentiële huurders kunnen er terecht voor informatie over de faciliteiten, plattegronden van opstellingen en fotografisch materiaal van eerder gehouden evenementen. Daarnaast linkt de site naar bezienswaardigheden in de omgeving en websites van optredende gezelschappen.

Vrijwilliger Jan van Tuin deelt zijn uitgebreide historische kennis over de kerk met de webbezoeker. Bij elke afbeelding hoort een verhaal. Het gewelf dateert van voor de Reformatie en beeldt katholieke voorstellingen uit.

Directeur Reeders wil de site in de toekomst ook in het Engels beschikbaar maken.

www.grotekerknaarden.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.