Van Dam ontkent beschuldigingen misbruik Brandt Corstius [video]

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius© Archieffoto

ANP/redactie
AMSTERDAM

De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, is televisieproducent Gijs van Dam. Hij reageerde maandagavond in het programma Pauw op de aantijgingen van zijn voormalige collega.

Van Dam erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar dat er geen sprake was van dwang. Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. „Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal”, zei Van Dam.

Ten Dam komt uit Haarlem, zat op het Hageveld College in Heemstede en is sinds 2010 eigenaar van tv-productiebedrijf Ten Eleven Entertainment. Ten tijde van het vermeende incident, was Brandt Corstius stagiair en Van Dam producent bij tv-programma Barend & Van Dorp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De twee mannen hebben na het voorval er nooit meer over gesproken, zegt Van Dam. Volgens Van Dam ging het om seks in een dronken bui met wederzijdse toestemming.

Van Dam wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman, volgens de raadsman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster.

„Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brand Corstius beschuldigt iemand ervan een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement.”

Van Dam is momenteel zelfstandig televisieproducent, daarvoor werkte hij in soortgelijke functies bij Talpa, CCCP en Endemol.

Brand Corstius reageerde maandagavond op Twitter met de tekst: „Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.