Gemakzucht kost IJsselmeervogels zege bij TEC

Kasper Leenen
Tiel

Een week geleden viel er nog bar weinig te beleven bij de wedstrijd van IJsselmeervogels, dat in een zielloos duel amper wat leuks op de mat wist te leggen tegen koploper Katwijk. Dat was afgelopen zaterdag in Tiel compleet anders tegen TEC: 3-3.

In een open duel lieten de ’rooien’ tegen degradatiekandidaat TEC genoeg goede momenten zien, maar was het achterin veel te wankel om de winst over de streep te trekken. Ook dat was compleet anders dan zeven dagen eerder, toen de ploeg van Willem Leushuis juist bijzonder weinig weggaven.

De Spakenburgers wisten tegen TEC steeds op voorsprong te komen en gaven vlak voor tijd een overwinning uit handen. Uitgerekend Sherwin Grot, verhuurd door Vogels aan TEC, werkte de gelijkmaker tegen de touwen.

Boeiend was het dus zeer zeker op sportpark De Lok, maar daar had coach Leushuis totaal geen boodschap aan. „De tegengoals vallen toch wel zo knullig. Maar goed, dat riepen we ook over onszelf af, hoor”, mopperde Leushuis. Die daarmee doelde op de instelling van zijn elftal in de tweede helft. Voor rust was er nog weinig aan de hand en leek het erop dat een overwinning al was veiliggesteld. Robbert Olijfveld maakte een prima goal en Mike van de Laar scoorde er twee. Namens de thuisploeg deed alleen Robby Holder wat terug, waardoor een 1-3-ruststand een veilige marge leek.

„Zo dachten de jongens er kennelijk ook over. Daar hebben we ons even goed in vergist. De eerste helft was duidelijk voor ons, maar na rust was er geen beleving meer en werden we gemakzuchtig. Zoiets krijg je dan niet meer omgedraaid. Dat probeer je nog met wissels, maar die konden die prikkel ook niet geven”, aldus Leushuis. Door een ongelukkige eigen goal van Marciano van Leijenhorst werd het weer spannend, waarna Vogels dus alsnog het deksel op de neus kreeg. „Het gat is nog steeds tien punten. Laten we zaterdag maar winnen om ons definitief veilig te spelen”, stelde Leushuis.

Meer nieuws uit Sport Regionaal