’Fietsstraat’ bij vernieuwde Wieksloterweg

Jetty Claus
Soest

De heringerichte Wieksloterweg aan de rand van Soest is een stuk veiliger geworden. Donderdag om vijf uur verrichten gedeputeerde Jacqueline Verbeek van de provincie Utrecht en wethouder Jannelies van Berkel de officiële opening.

De maximumsnelheid is verlaagd naar dertig kilometer, ook voor fietsverkeer is de weg verbeterd. De werkzaamheden waren niet gering. Het afgelopen half jaar is de weg vanwege de grootschalige reconstructie en herinrichting afgesloten geweest.

De onderhoudstoestand van de weg was bar en boos. Ook moest de weg hoognodig veiliger worden ingericht. De gemeente heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld en ook de provincie gaf subsidie. In het kader van het Actieplan Fiets en Veiligheid heeft de provincie een kwart van de uitvoeringskosten betaald, waarmee drempels en plateaus zijn aangelegd om de snelheid van het autoverkeer terug te dringen. Ook zijn de bermen fietsvriendelijk ingericht door aangepaste graskeien aan te leggen. Het zuidelijk deel van de weg ter hoogte van de sportvelden is ingericht als fietsstraat. Omwonenden hebben de nodige overlast gehad. In elke fase zijn delen van de weg afgesloten of beperkt toegankelijk geweest. Reden om met de omwonenden het glas te heffen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.