Taxichauffeur mishandelt en besteelt passagiers in Weesp

WEESP

Een taxichauffeur heeft twee vrouwen bestolen en geslagen nadat hij ze had afgezet in Weesp. Dat gebeurde in de nacht van maandag 23 oktober op dinsdag 24 oktober.

De politie maakt dit dinsdag 31 oktober bekend en zoekt naar getuigen van het incident. Een 28-jarige vrouw uit Weesp en haar vriendin uit Amsterdam namen rond 0.30 uur de taxi.

Ze reden vanuit Amsterdam naar Weesp, iets wat de vrouwen al vreemd vonden. Het leek ze logisch dat de Amsterdamse eerst zou worden thuisgebracht. Toen de chauffeur op de kruising van de Zwaantjesbrug met de Herengracht stopte, stapten beide vrouwen uit de taxi.

Plotseling sloeg de chauffeur de vrouw uit Amsterdam en pakte de telefoon af van de andere vrouw. Ze wilde hem tegenhouden en hield de portier van de auto vast, maar werd daardoor meters weggesleept toen de taxi ervandoor ging.

Omstanders begonnen te schreeuwen en de chauffeur stopte de auto. De vrouw kon loskomen en de taxi reed vervolgens weg in de richting van de Papelaan.

De politie is op zoek naar de dader, een zogenaamde snorder. De taxichauffeur heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 18-20 jaar oud, is zo’n 1.70 meter lang met een mager postuur. Hij heeft zwart kort haar en een beginnend baardje. Hij reed in een zwarte Sedan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.