Voetballers FC Hilversum goed bezig met ouderen

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Anders dan anders begon de voetbalzaterdag dit weekend voor spelers van de A1 van FC Hilversum. Want zeg nou zelf: welk elftal is ooit te vinden in een verzorgingshuis?

Het gaat nota bene om een initiatief van de oudste jeugdleden van de Hilversumse club zelf. Iets goeds doen voor ouderen, volgens teamleider Marcel Pfaff ’een vergeten groep’, was de uitkomst van bijeenkomsten na het dodelijke geweld tegen de grensrechter in Almere begin december. Tja, dan kom je als voetbalclub op Sportpark Crailoo al snel uit bij het nabijgelegen verpleeg- en verzorgingshuis De Antonius Hof in Bussum-Zuid.

Zaterdagochtend ging het om een eerste kennismaking, waarbij een select gezelschap van zes voetballers taart uitdeelde aan bewoners van het verzorgingshuis. Die vonden het prachtig. Vooral de oude dames. Eén van hen had zelfs de moed om op de voetballers af te stappen. De waren na hun bedienklus weer aan hun eigen tafel waren gaan zitten in het restaurant. ,,Ik heb nog nooit een voetballer gezien. Zelfs geen voetbal. Ik ben enigst kind, ik had dus geen broer’’, verklaart ze.

De Hilversumse voetballers zien de activiteit als primavoorbereiding op de uitwedstrijd later op de dag. ,,Waarom niet? Het is weer eens wat anders. En goed voor de teamgeest.’’ De A1 komt binnenkort weer langs, dan met alle spelers. Wandelen met ouderen of ze een wedstrijd laten bezoeken, zijn de eerste ideeën. De Antonius Hof is er blij mee.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.