Trainer Wallenburg vertrekt bij SO Soest

Herman Wallenburg op de training van SO Soest.© Foto Studio Kastermans

Peter Pos
Soest

Herman Wallenburg vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SO Soest. Tot die conclusie kwamen voetbalclub en trainer tijdens de laatste evaluatie. Donderdagavond werd de spelersgroep ingelicht.

„Rond deze tijd van het jaar ga je altijd met elkaar om tafel om te kijken of je samen door wil gaan”, vertelt Wallenburg. „We merkten dat er aan beide kanten twijfel was en ik heb altijd geleerd dat je bij twijfel niet moet doorgaan. Daarom hebben we besloten dat ik het seizoen afmaak en daarna stop.”

De trainer uit Houten is bezig aan zijn tweede seizoen bij de ’blauwe leeuwen’. Vorig seizoen handhaafde de zondag-eersteklasser zich keurig en dit jaar zijn de resultaten vergelijkbaar. „De onderlinge verstandhoudingen zijn prima”, benadrukt SO Soest-voorzitter Ries de Jong. „Herman is een ambitieuze en ervaren trainer. Hoewel wij tevreden zijn over zijn werkzaamheden tot nu toe, kregen wij toch het idee dat een nieuw gezicht komend seizoen verfrissend werkt voor onze jonge en talentvolle spelersgroep. Herman kan nu tijdig op zoek naar een nieuwe club en wij naar een vervanger.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal