Sportclubs ’t Jagerspaadje pakken ergernis bewoners aan

Annemarie de Jong
Hilversum

Sportreuzen aan ’t Jagerspaadje op de grens van Hilversum en Loosdrecht ondertekenen morgen samen met omwonenden een convenant met gedragsregels om overlast te voorkomen.

Vooral op zaterdag en zondag is het een komen en gaan van sporters en ouders. Hilversumse Cricket en Football-Club Victoria en de Hilversumsche Mixed Hockey Club (HMHC) beloven als initiatiefnemers zich aan een aantal afspraken te houden. Zo worden omwonenden tijdig geïnformeerd over toernooien, feesten, evenementen en extra drukke weekeinden.

Ook kunnen bewoners in geval van overlast een vast contactpersoon bellen. Verenigingsmanager Hans Vernes van HMHC (1700 leden): „We merkten dat de buurt daar behoefte aan heeft. Als grootste sportclubs zijn we nogal aanwezig op ’t Jagerspaadje. Je moet altijd zorgen dat je als buren goed met elkaar kunt samenwerken.”

Bloemen

Vertegenwoordigers van de bewoners krijgen morgen bloemen op de gezamenlijke parkeerplaats van Victoria en HMHC. Sportwethouder Floris Voorink: „Wonen naast een sportcomplex levert soms wat overlast op qua geluid, verlichting en verkeer. Dit convenant onderstreept de sportieve insteek van de clubs en buren.”

Voorzitter Jan Willem Jonkman van Victoria benadrukt dat ’sportiviteit en respect centraal staan op de velden. „Dat willen we ook naar de buren uitstralen, onder het motto ’samen sporten, samen leven’.”

Netjes parkeren

De clubs drukken de bewoners op het hart leden aan te spreken op goede verlichting op de fiets en het netjes parkeren van auto’s. Vernes: „Van een onleefbare situatie is geen sprake hoor, maar we signaleerden ergernis en die nemen we serieus. Je kunt wel zeggen: ’Zoek het uit, wij zitten hier het langst, u bent naast een sportclub komen wonen’, maar dat vind ik zo’n dooddoener. We zijn niet de hoeder van al die leden, maar we doen wat in onze macht ligt om overlast te voorkomen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.