Opnieuw vragen over Vliegveld Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

D66 heeft nieuwe, nadere vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over het omstreden voorstel van het Hilversumse college voor de asfaltering van Vliegveld Hilversum.

,,Een verharde baan geeft mogelijk meer vliegmogelijkheden en daardoor onvermijdelijk meer overlast”, aldus Hein Struben, Statenlid voor D66 Noord-Holland, “het is belangrijk om alle informatie die relevant kan zijn voor een goede besluitvorming nu duidelijk te krijgen.” D66 Noord-Holland is naar eigen zeggen niet tegen bebouwing bij Ter Sype mits het aantal en type woningen past binnen het Regionale Actie Programma én de effecten van de omvang en verkeersontsluiting goed zijn op te vangen. Of verharding van de landingsbaan daar een voorwaarde voor is, staat voor D66 Noord-Holland nog niet vast. En er zijn nog meer vragen, stelt de partij. ,,Reden te meer om de argumenten voor en tegen mogelijke aanpassingen van het banenstelsel van vliegveld Hilversum goed te inventariseren. Een andere zorg is of het proces en de besluitvorming correct verlopen en alle belanghebbenden tijdig betrokken worden."

De eerste serie schriftelijke vragen met de antwoorden van GS en de nadere vragen zijn te vinden op http://d66noordholland.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.