Politie: niet met pet gegooid naar Hilversumse inbraken

Henk Runhaar
Hilversum

De politie bestrijdt dat er met de pet is gegooid naar een dubbele inbraak in een appartementencomplex in Hilversumse villawijk Trompenberg. Volgens het 71-jarige slachtoffer was het oplossen van de inbraken in 2009 en 2010 een ’inkoppertje’, omdat er in zijn beleving een voor de hand liggende verdachte was: zijn schoonmaakster.

Op aandringen van deze krant is de politie in de oude dossiers gedoken. ,,Er is wel degelijk serieus onderzoek gedaan. Zowel forensisch als ander onderzoek, waarover ik niets kan zeggen. Helaas bleek dat er uiteindelijk te weinig bewijsmateriaal was’’, zegt een woordvoerster. Volgens haar komt het vaker voor dat slachtoffers denken dat de politie het te makkelijk opgeeft. ,,Dat is het lastige met al die tv-programma’s waarin zaken snel even worden opgelost.’’ De telefoon van de schoonmaakster ’tappen’, waarop het slachtoffer destijds aandrong, gaat niet zomaar, zegt de woordvoerster.

De Hilversummer deed zijn verhaal naar aanleiding van de herhaalde verzekering van de politie dat inbraken topprioriteit krijgen, zeker nu Hilversum gebukt gaat onder een inbraakgolf. Bij de dubbele inbraak in zijn appartement was de recherche in zijn beleving liever lui dan moe.

Volgens de man werd er ingebroken kort nadat de schoonmaakster had gehoord dat de bewoners een feest in Amsterdam hadden. De vrouw ging meteen sms’en en pleegde verdachte telefoontjes, mogelijk om handlangers te tippen. Uit het appartement verdween voor een slordige dertig mille aan sieraden. Een half jaar later kwamen de boeven terug voor de brandkast. Die kregen ze zelfs met grof geweld niet open.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.