Hilversumse beste hulp van het land

Redacteur Hilversum
Hilversum

Eigenlijk vindt ze het niks om over zichzelf te praten. En al die complimentjes en aandacht die Kismet Günes de voorbije weken kreeg, zijn ook maar ’moeilijk’ en ’doodeng’. ,,Het is toch heel normaal om iets voor je medemens te doen?’’, aldus de 26-jarige Hilversumse, die zich een jaar lang ’hulp van het jaar’ mag noemen.

De van oorsprong Turkse Günes dankt deze verkiezing aan haar ondersteuning van Marieke Jongmans, een vrouw van 34 jaar met heel veel beperkingen: ze is rolstoelgebonden en kan niet praten en zien.

Vanaf het moment dat deze twee dames elkaar leerden kennen via Sherpa, zo’n vier jaar terug, waren ze de beste maatjes. ,,Ik heb de jaren die ik met Marieke heb doorgebracht veel van haar geleerd’’, zegt Günes. ,,Zoals dat je nooit op moet geven en een positieve kijk op je leven moet hebben. Ik heb altijd de indruk gehad dat Marieke, zo sterk en altijd vrolijk, veel meer kon dan mensen van haar verwachtten.’’

In de woning van de familie Jongmans in Hilversum-Oost kreeg Günes haar prijs - een initiatief van de nationale Hulpgids - woensdag uitgereikt in bijzijn van veel familie, vrienden en (landelijke) media.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.