Kort overzicht

Joost Prinsen

Nog even in vogelvlucht het afgelopen jaar.

Leukste dode: Debbie Reynolds

Miss Reynolds, ze speelde het jonge meisje in ’Singing in the rain’ was getrouwd met Eddie Fisher. Deze verliet haar voor Liz Taylor, hij werd daarmee de vierde mister Taylor. Tientallen jaren later trad Debbie op in een nachtclub in Los Angeles. Op een avond kwam Fisher met een vriend kijken. Nog zag Debbie hem niet onder het publiek of ze riep: „Eddie, mijn lieveling, waar heb je al die tijd toch gezeten? Je ging weg om een pakje sigaretten te kopen en daarna heb ik je niet meer gezien! Wat is er toch van je geworden lieve jongen…..” En zo ging ze nog een tijdje door. Ik was daar graag bij geweest om het gezicht van Fisher te zien. Klasse.

Onbegrijpelijkste verkiezing: het Oekraine referendum

Hoeveel van de vóór-of tegenstemmers zullen geweten hebben wat dat referendum precies inhield? Laat ik gul zijn: vijf procent. Treiterreferendum.

Meest overbodige bekentenis: Thomas Dekker

Dekkers biografie ’Mijn gevecht’ geschreven door Thijs Zonneveld heeft nogal wat publiciteit gekregen. Dekker bekent dat hij doping heeft gebruikt en op hotelkamers masturbeerde en ooit zelfs samen met een collega een paar callgirls ontving. Een renner die doping gebruikt lijkt me geen nieuws. Een jonge jongen die masturbeert evenmin. Een callgirl: vooruit, een snipper nieuws. Ik krijg genoeg van al die gewezen sportlui die hun walk on the wild side opdienen alsof ze de eerste zijn in de wereld van drugs, seks en rock and roll. Treurnis.Het domste scheldwoord: knettergek

Bepaalde wetgeving knettergek noemen, is tot daaraan aan toe. Rechters die die zich aan die wetten houden, uitschelden voor knettergek is beneden peil. Onfatsoen.

De domste smoes: Bob Dylan

Dylan won de Nobelprijs voor literatuur. Het duurde twee weken vóór hij besloot de prijs te aanvaarden. Maar hij kon hem niet ophalen wegens ’eerder gemaakte afspraken’. Wat dat voor afspraken waren werd niet vermeld. Ontvangst op het Witte Huis? Naderend sterfgeval? Het moet iets in die orde van grootte geweest zijn anders laat je in Stockholm niet verstek gaan. Want stel je voor dat je met Bob hebt afgesproken. Samen naar de film of zo. En hij belt om te vragen of het ook een andere keer kan. Omdat hij juist die dag een Nobelprijs krijgt uitgereikt. Wat zeg je dan? „Ho ho, kan niet want wij zouden naar de film?”

Met die eerdere afspraken zegt Dylan in feite dat er belangrijker afspraken zijn dan het ophalen van een Nobelprijs. Zeg dan eerlijk dat je geen zin hebt. Lullig

Meest overschatte getal: 180

One hundred and eighty!!!!!!!!!!!!!

En een prachtig 2017 voor u allen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.