Tergooi doet 'slechts' helft complexe ingrepen

Tergooi doet 'slechts' helft complexe ingrepen. Archieffoto

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Patiënten kunnen bij Tergooiziekenhuizen ’slechts’ voor negen van in totaal achttien complexe behandelingen terecht. Dat blijkt uit een overzicht waar Zorgverzekeraars Nederland maandag mee kwam.

Daarmee verandert er niets voor de cliëntèle van Tergooi, zegt woordvoerster Marieke Quant. ,,Het overzicht van de behandelingen die wij doen, wijkt niet af van het verleden.’’ Er zijn dus geen behandelingen geschrapt in de Gooise ziekenhuizen. Elders in het land gebeurde dat wel, als bleek dat ziekenhuizen niet meer aan de minimumnormen voldeden. Ziekenhuizen besloten zelf bepaalde ingrepen niet meer aan te bieden.

In het Gooise ziekenhuis konden en kunnen patiënten niet steeds niet terecht voor slokdarmkanker, alvleesklierkanker, leverkanker, bijnieraandoeningen, obesitas, weke-delenkanker, radiotherapie, implanteerbare defibrillatoren en hartklepinterventie. De ingewikkelde ingrepen die Tergooi wél doet zijn algemener van aard, zoals behandeling van borst- en darmkanker en dotteren. Meander Medisch Centrum in Amersfoort mag als zogenoemd topklinisch ziekenhuis meer moeilijke behandelingen doen dan het Gooise ziekenhuis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.