HCAW aanvallend zwak tegen Pioniers

Bert Jan van Oel
Bussum

Nadat HCAW op donderdag al met 1-4 van Vaessen Pioniers had verloren, lukte het ook in het pinksterweekend niet om punten te pakken. Zowel zaterdag als zondag waren de Hoofddorpers met 7-1 te sterk.

Ook tegen Pioniers is gebleken dat het gat tussen HCAW en de top vier nog steeds groot is, vooral in aanvallend opzicht. In de eerste inning dreigde de wedstrijd van zaterdag een oorwassing voor HCAW te worden. Pitcher Giovanni Tensen was niet opgewassen tegen het slaggeweld uit Hoofddorp; de hele slagploeg kwam aan de beurt en toen de inning eindelijk afgelopen was, stond het al 0-4.

Tensen herstelde zich met een goede tweede inning, waarna reliever Steven van Groningen in vier innings slechts één punt toestond. Pas in de slotfase voerde Pioniers door een homerun de score op tot 1-7. Aanvallend kon HCAW geen vuist maken. Er werden slechts vier honkslagen geslagen en het tweede honk werd maar één keer bereikt.

De wedstrijd van zondag werd met dezelfde cijfers als die van zaterdag verloren, maar liet een ander beeld zien. HCAW kwam in de tweede inning zelfs op voorsprong. Pioniers stelde in de gelijkmakende slagbeurt direct orde op zaken door twee keer te scoren.

Met bijna elke inning wel één of twee punten sloop Pioniers steeds verder weg. In de vierde en de achtste inning waren er wat kansen voor HCAW, maar dat leverde de Bussumers niets op. Volgens coach Ralph Milliard was het verschil met Pioniers vooral dat HCAW te weinig honkslagen sloeg op de belangrijke momenten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal