Prinsjesdagontbijt met Paul van Geest

Dagvoorzitter is Jan Rinzema.

Dagvoorzitter is Jan Rinzema.

Van onze verslaggever
Laren

Theoloog Paul van Geest is de gastspreker tijdens het Prinsjesdagontbijt 2017 op dinsdag 19 september in het Larense Brinkhuis. Het onderwerp is ’Het begrip agapè (liefde) in het Nieuw Economische Denken’.

Dagvoorzitter/predikant Jan Rinzema licht toe: ,,Er waait een nieuwe economische geest door Europa. Naast de geest van geld verdienen zijn grote bedrijven als Tesla, C&A, Randstad en vele andere bezig om zich als maatschappelijk relevant, eco en als duurzaam te profileren. Is dit alleen buitenkant, een modegril, ingegeven door commercie? Of is er echt iets onomkeerbaar nieuws aan de hand?

Waarover gaat het bij dit agapè-beginsel? Wat zijn de gedachten? Wie zijn de filosofen van het nieuwe denken? Wij doen een poging vat te krijgen op ’de nieuwe tijdgeest’. Professor Van Geest wijdt u in.’’ Van Geest is onder andere hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan de Universiteit van Tilburg.

Het ontbijt, met muziek van Amanda Spoel (accordeon) en Ernö Olah (viool), en duurt van zeven tot negen uur en kost 19,50 euro. Kaarten(19,50 euro) bestellen kan via de website http://bijeenkomst.preekvandeweek.com of bellen 06-54963464.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.