PvdA en SP in Hilversum boos over Boot-vertraging

PvdA en SP in Hilversum boos over Boot-vertraging
Hilversum

De PvdA en SP in Hilversum zijn boos over het feit dat het college tot november wil wachten met een besluit over de burgemeester Bootlaan. Ook de beantwoording van de vragen van beide partijen laat tot die tijd op zich wachten.

Raadsleden Van Drooge (PvdA) en Timmer (SP) hebben een brief geschreven, waarin zij het college oproepen om toch tot een beantwoording te komen binnen de daarvoor gestelde termijn.

Lees hier: Radiostilte over omstreden burgemeester Bootlaan in Hilversum

Als reden voor de vertraging meldt het college dat zij de gehele bezwaarprocedure wil afwachten voor er een antwoord komt. ,,Dat is naar verwachting pas in november, meer dan drie maanden na de uiterlijke termijn volgens het Reglement van Orde van de gemeenteraad”, stellen PvdA en SP.

Bewoners

Dit vinden Van Drooge en Tmmer onacceptabel. Volgens hen gaat het grootste deel van de vragen over de manier waarop het besluit in de eerste plaats tot stand is gekomen, bijvoorbeeld de mate waarin de toekomstige bewoners bij de naamgeving zijn betrokken.

,,Wij vinden het niet onredelijk om te verwachten dat het college voldoende kennis heeft over haar eigen handelen in het recente verleden, zonder hulp van de bezwarencommissie. Het lijkt ons wel zo netjes als het college tijdig openheid van zaken geeft over de manier waarop dit besluit tot stand is gekomen. Dan liggen tijdens de hoorzitting de feiten op tafel voor alle partijen.”

Begrip

De raadsleden hebben wel begrip voor het feit dat het college de bezwaarprocedure wil afwachten voor een uiteindelijk oordeel over de naamgeving. Zij melden daarom dat de laatste twee vragen niet direct beantwoord hoeven te worden.

,,Het gaat bij deze vragen om het uiteindelijke oordeel over de naamgeving en dat moet inderdaad zorgvuldig gedaan worden. Het is verstandig om de bezwarencommissie hier haar werk te laten doen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland