’Hoogste sculptuur in vijver’ van Naarder Klibansky

Klibansky’s sculptuur.© Foto: PR

Amsterdam

’Self-Portrait of a Dreamer’, de twaalf meter hoge zwevende astronaut van de Naardense kunstenaar Joseph Klibansky, is in de vijver van het Museumplein geplaatst.

De sculptuur stond eerder in Venetië, de Beeldentuin van Museum de Fundatie en op het festival Lowlands. Gesitueerd tussen het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum is dit een enorme eer, aldus de kunstenaar.

,,Door mijn vak ben ik regelmatig in grote steden zoals London, Shanghai en New York en kan ik heel erg genieten van kunstwerken op openbare plekken. Het verrijkt mijn beleving van de stad enorm en ik vind het gaaf maar ook heel belangrijk dat er op deze manier zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van kunst. Kunst moet gezien en ervaren worden en een meer toegankelijke plek dan deze is er bijna niet’’, zegt Klibansky.

De kunstenaar uit Naarden voor zijn sculptuur ’Self-Portrait of a Dreamer’ in Amsterdam.© Foto: Klibansky

’Self-Portrait of a Dreamer’ is onderdeel van Klibansky’s Balance-serie. Hierin laat hij objecten zweven alsof ze gewichtsloos zijn, net als in een droom, om ons eraan te herinneren dat we altijd fantasievol en met verbeeldingskracht moeten kunnen denken, ondanks dat we geen kinderen meer zijn. Het kunstwerk is de hele zomer te zien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.