Doelpuntloos gelijkspel in Huizer derby

Van onze sportredactie
Huizen

Welk voetbalelftal in Huizen momenteel het beste is? Die vraag blijft na de twee onderlinge ontmoetingen in de hoofdklasse dit seizoen onbeantwoord. Zuidvogels-Huizen eindigde zaterdag in een doelpuntloos gelijkspel, nadat het in de heenwedstrijd bij Huizen eerder 3-3 werd.

Op de ranglijst is er echter wel een groot verschil. Zuidvogels sprokkelde er weer een puntje bij en staat op de gedeelde twaalfde plaats, al is die nog allesbehalve veilig. Huizen staat stijf onderaan en schoot weinig op met dit puntje, zeker omdat concurrent onderin NSC met maar liefst 5-1 uithaalde tegen Excelsior’31 en verder afstand nam van de groen-gelen.

De drukbezochte derby was zaterdag van begin tot eind spannend, maar het niveau was niet best. Vooral de eerste helft was uiterst rommelig, met veel balverlies voor Huizen en een iets beter Zuidvogels. Dat moest halverwege de eerste helft wel een tegenvaller incasseren, toen routinier Terry Bóné geblesseerd het veld moest verlaten.

Na rust zette Huizen iets meer druk, zonder echt gevaarlijk te worden. Quincy van Waveren kreeg in de 68ste minuut een enorme kans namens de bezoekers, maar schoot naast. Vijf minuten later had Ricardo Tat van Zuidvogels een grote mogelijkheid op de 1-0, maar zijn inzet werd door Huizen-keeper Wilco Mackaay gestopt. In de slotfase waren er geen echt grote kansen meer voor beide teams om het duel te beslissen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal