Schone Avond4daagse door Huizer kids

De start van de Avondvierdaagse in 2014.© Foto: Studio Kastermans

Eddie de Paepe
Huizen

De kinderen die volgende week In Huizen de avondvierdaagse lopen, zorgen ervoor dat de straten schoon blijven door hun afval mee te nemen en zwerfafval op te rapen.

Met behulp van afvalzakken en opruimtips van Supporter van Schoon loopt Huizen voorop als Schoon Belonen-gemeente. Bij de start van de Avond4daagse worden er zakken voor klokhuizen, schillen, blikjes en ander afval uitgedeeld. Ook staan bij de start en finish bakken om afval op te ruimen. Zo leren de kinderen tijdens dat opruimen heel normaal is, meldt de gemeente. ’En dat is goed voor onze toekomst. Want: jong geleerd, is oud gedaan.’

Via de scholen hebben de kinderen en hun ouders handige tips gekregen. Bijvoorbeeld om snacks in bakjes en water in bekers mee te nemen. Is er toch nog afval? Dan kan dat worden verzameld in de zakken en bakken van Supporter van Schoon. De gemeente Huizen voert een actief Schoon-beleid. Daarom ondersteunt Supporter van schoon de Schone Avond4Daagse. Als extra beloning delen Albert Heijn, Boni en de Stichting Kinderopvang Huizen een gezonde snack en water uit aan alle deelnemers die bewust met afval zijn omgegaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.