Laurien Leurink zet Laren af op derde plek

Laurien Leurink (rechts) in tegen Stichtse.© archieffoto studio kastermans

Jacob-Jan van de Groep
Eindhoven

Laurien Leurink reist met de Oranje-hockeysters naar Nieuw-Zeeland voor de Hockey World League. Op dit mini-WK gaat de speelster van Laren voor het allerhoogste. „Wij behoren tot de wereldtop en we gaan voor goud.”

Met een tevreden gevoel stapt Leurink het vliegtuig in naar Auckland. „We hebben in elk geval een anti-jetlagschema meegekregen.” In het laatste duel van de eerste seizoenshelft bezorgde Leurink haar ploeg Laren een heel belangrijke overwinning door de enige goal van de wedstrijd te maken tegen concurrent Oranje-Rood.

„Het is fijn om op deze manier weg te gaan bij de club. Niet alleen vanwege de laatste wedstrijd, maar gezien de hele eerste seizoenshelft. Wij staan nu op de derde plek en het is echt spannend om de plaatsen die recht geven op play-offs. De kracht van het team is dat wij per wedstrijd bekijken hoe we de tegenstander moeten bestrijden. Daarna zien we wel waar het eindigt”, aldus de international.

In Nieuw-Zeeland speelt Leurink met Oranje vier wedstrijden in vijf dagen. „Een pittig programma, maar ik heb er onwijs veel zin in. Met wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea kom je de top van de wereld tegen. Het is eigenlijk een soort mini-WK. Wij behoren ook tot de top van de wereld en moeten voor het hoogst haalbare gaan. Als wij het spel van het EK doortrekken is er veel mogelijk”, ging Leurink verder.

De hockeyster is de enige afvaardiging van Laren in de selectie van Alyson Annan. „Dat ik na het wegvallen van Naomi van As en Joyce Sombroek nog de enige speelster van Laren ben zegt mij niet zoveel. Daar ben ik ook helemaal niet mee bezig. Ik vind het onwijs leuk om voor Oranje te spelen. Al zie ik wel op tegen de lange vliegreis naar Nieuw-Zeeland. Maar eens nadenken welke Netflix-serie ik in het vliegtuig ga kijken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal