Honderden doen mee met bermschoonmaak

Redacteur Hilversum
bussum

In alle plaatsen dragen inwoners zaterdag hun steentje bij aan een schonere regio. Vele honderden meldden zich hiervoor aan bij hun gemeente of een andere organisatie.

Landelijk wordt zaterdag het startschot gegeven voor de actie ’Week van Nederland Schoon’. Het voortouw is genomen door de Haagse organisatie ’Nederland Schoon’.Gemeenten doen meestal een beroep op de club ’Gemeente Schoon’. Daar betrekken zij hun posters en grijpers van. Particulieren kunnen hesjes en afvalgrijpers lenen of in sommige gevallen gratis ophalen bij hun gemeente. Schoonmaakmateriaal is ook te koop bij gespecialiseerde websites (zoekterm ’afvalgrijper’) en bij enkele grootwinkelbedrijven.

’s lands grootste grutter Albert Heijn faciliteert vandaag schoonmakers aan in de Laarderweg (12 - 14 uur) en de Koekoeklaan (10 - 12 uur) in Bussum. In deze straten helpen ook de lokale winkeliers een handje.

De gemeente Bussum trekt ten strijde vanaf het het tenniscentrum aan de Plaggenweg 355 (9.45 uur). In Huizen is het doelgebied het oude dorp; er wordt gestart op het Oude Raadhuisplein (10.30 uur).

Kortenhoef blaast zijn partijtje mee bij Ottenhome aan de Zuwe 20 (9.30 uur). Er is een actie bij chaletpark de Vechtoever aan de Eilandseweg in Nederhorst den Berg (9.30 uur).

Ook Naarden heeft zijn prikfeestjes. Om 10.00 uur vanochtend bij clubhuis de Zaaier van Volkstuinverenging Naarden (Keverdijk 2).Laat Ankeveners maar schuiven. Vanochtend om 10.00 uur kunnen zij zich melden op de markt aan het Stichts End voor grijpers, handschoenen, hesjes en zakken. Ter plekke worden de wijken verdeeld.

Vanochtend vroeg (8.30 uur) komt de Bermbende van De Gooi- en Eemlander samen op het dagrecreatieterrein aan de Franse Kampweg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.