’Bouwen met kunst’ op zijn Dudoks

Werk Jannie Maakenschijn.© foto pr

Joyce Huibers
Hilversum

Het afgelopen jaar stond Hilversum in het teken van Dudok. In dat kader hebben ook elf beeldend kunstenaars zich laten inspireren door de architect. In de expositie ’Bouwen met kunst’, die sinds gisteren in Galerie Hilversum te zien is, komen de werken samen.

Ruimtelijke objecten van glas, staal, steen, hout, keramiek en assemblagematerialen staan er, soms ook in combinatie met elkaar. Daarnaast tekeningen, grafiek en schilderijen die een relatie hebben met dit thema.

Stijl

Waar in het ene werk nog duidelijk de geest van Dudok is terug te vinden, hebben andere kunstenaars zijn stijl spelenderwijs losgelaten. Deelnemers zijn Nora Baetens, Hanneke Barendrecht, Renée Blom, Annelei Engelberts, Piet Lont, Jannie Maakenschijn, Janneke Makkink, Marja Smeets, Sacha van Tetterode, Ton Vroman en ImSook Yoo.

Een korte inleiding op het individuele werk van alle kunstenaars is te zien op http://bouwenmetkunst.blogspot.com. De expositie wordt zondag om 14.00 uur officieel geopend en op zondag 4 september om 16.00 uur afgesloten met een finissage.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.