Bussum krijgt derde ster voor centrum van Keurmerk Veilig Ondernemen

Alexander Poort
Bussum

Het winkelgebied van Bussum krijgt een derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Preventieadviseur Maarten van Weel van het keurmerk is vooral te spreken over de goede samenwerking in Bussum. Toch is er volgens hem ook nog het nodige te verbeteren.

Grootste probleem van het Bussumse winkelgebied is volgens Van Weel de grote hoeveelheid fietsen in het centrum. Om het niveau van het winkelcentrum verder omhoog te brengen zouden onder meer de Nassaustraat en de Nassaulaan fietsvrij moeten zijn.

Een andere gevaar schuilt volgens hem in de nieuwe manier waarop Bussum het onderhoud van de openbare ruimte doet. Er loopt momenteel een proef waarbij de prullenbakken minder frequent worden geleegd en er ook minder wordt geveegd.

Schoon

Dit uit het oogpunt van kostenbesparing. Een schoon centrum is belangrijk voor de toekenning van het keurmerk. Van Weel kijkt dan ook met argusogen naar de proef.

De gemeente is blij met de derde ster. ,,Maar we zijn er nog niet’’, realiseert ook de woordvoerder zich. ,,We moeten scherp blijven. Er zijn nog genoeg zaken die beter kunnen. Die hebben onze aandacht.’’

Over de nu lopende proef kan hij nog niets zeggen. Voor het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen werken de gemeente Bussum, politie, brandweer en de ondernemers van de Bussumse Ondernemers Vereniging samen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.