Thijs van Pelt wint bij ’t Melkhuisje

Jasper Wiss
Hilversum

Thijs van Pelt heeft ’t Melkhuisje Open 2017 op zijn naam geschreven in het herenenkelspel 3. Bij de dames, op hetzelfde niveau, won Deborah van Beek, door foutloos te zijn in een poule met drie andere speelsters.

Het toernooi van ’ Melkhuisje was minder sterk bezet dan het Bijvanck Open, waarin ook in categorie 2 werd gespeeld. De finale bij de mannen ging tussen de vrienden Laurens Tallart Fabre en Thijs van Pelt. Op papier was dat ook de finale die verwacht werd, want zij hadden verreweg de hoogste ranking. Toch was de weg naar de finale voor beide tennissers niet helemaal zonder hobbels.

In de eerste wedstrijd van Tallart Fabre won hij weliswaar in twee sets van Teun Rozenberg, maar had hij in het tweede bedrijf wel een tiebreak nodig. Ook in de halve finale kreeg hij de zege niet cadeau van Roy Zaal. Zaal weerde zich kranig, maar kon uiteindelijk geen set van zijn tegenstander afsnoepen: 6-3, 7-5.

Thijs van Pelt versloeg op zijn beurt Rick Blom (6-2, 6-4) en Stijn Winkeler (6-3, 6-2). In de finale was de underdogpositie voor Van Pelt, maar hij toonde zich niettemin de beste van het toernooi door Tallart Fabre op overtuigende wijze te verslaan: 6-2, 6-3.

Bij de dames hadden vier speelsters zich aangemeld voor het enkelspel 3. Deborah van Beek was reekshoofd en begon met een glansrijke overwinning op Charlotte Nurmohamed: 6-0, 6-0. Van Beek won vervolgens ook van Sylvie Willems met 6-1, 6-3.

Na deze overtuigende resultaten kon haar de eindzege eigenlijk al niet meer ontgaan, want Nikky Post moest haar partij tegen Nurmohamed opgeven, terwijl ze tegen Sylvie Willems helemaal niet in actie kwam. Ook tegen Van Beek moest ze bij een stand van 6-1, 2-0 opgeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal