Drie dagen fietsen door Gooi en omgeving

Valentijn Bartels
Hilversum

Honderden fanatieke fietsliefhebbers uit het hele land stappen begin volgende week op hun stalen ros voor de Gooise fietsdriedaagse.

Van dinsdag tot en met donderdag rijden ze door en rondom het Gooi om uiteindelijk een medaille te krijgen voor hun deelname aan de vierentwintigste editie van de fietstocht. Voorzitter Rien van de Beek verwacht een grote opkomst. De geboren en getogen Hilversummer rekent op veel vaste deelnemers. „Wij hopen op 450 deelnemers. Tijdens de voorinschrijvingen hebben zich al over de 100 mensen aangemeld. Ik verwacht dat veel fanatieke fietsers zich maandagavond of dinsdag voor de start melden.”

Van de Beek verwacht in ieder geval betere weersomstandigheden dan vorig jaar. „Toen was het rampzalig. Het regende alleen maar en er stond een stevige wind.” Ook dat hield toen fietsfanaten niet tegen. „Sommige diehards fietsen altijd, weer of geen weer. Fietsers kunnen kiezen tussen de afstanden 40 of 60 kilometer en hebben tot 17.00 uur om binnen te komen bij de eindstreep. „Maar als mensen later komen is dat ook niet zo’n probleem hoor”, lacht de Hilversummer. Het gaat per slot van rekening niet alleen om indrukwekkende fietstijden. „Er heerst altijd een erg goede sfeer, mensen trekken echt met elkaar op”, weet de voorzitter van de fietstocht. Het plezier staat dus voorop, zelfs elektrische fietsen mogen daarom deelnemen aan de Gooise fietsdriedaagse. „Die ontwikkeling hou je gewoon niet tegen”, weet Van de Beek.

De tocht begint dinsdagmorgen op ’t Jagerspaadje in Loosdrecht. De eerste dag gaan de fietsers door de polders en via de bossen van Lage Vuursche naar Utrecht, om vanaf de Domstad via de Hoorneboegse Heide weer terug te keren naar Loosdrecht. De tweede dag wordt voornamelijk langs de Vecht gereden. Op de slotdag fietsen de deelnemers ’langs de vele mooie gedeelten van het Gooi’. Zowel door natuur als door dorpen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.