CDA legt zich neer bij afsluiting 9 hectare Anna’s Hoeve

Anja Wijnands. Foto Studio Kastermans

Anja Wijnands. Foto Studio Kastermans

Ronald Frisart
Hilversum

Het Hilversumse CDA staakt zijn verzet tegen de afsluiting voor recreanten van negen hectare van natuurgebied Anna’s Hoeve.

,,Alles gelezen hebbende, moet ik me erbij neerleggen’’, aldus CDA-raadslid Anja Wijnands. De ’second opinion’ van adviesbureau Waardenburg heeft haar overtuigd. Dat rapport onderschrijft de juistheid van de inrichtingsvisie voor het gebied.

Daarin staat dat de natuurverbinding tussen de Utrechtse Heuvelrug en het Gooi bij Anna’s Hoeve zo smal is (250 meter) dat dieren daar alleen overheen zullen trekken als geen mensen of honden in de buurt kunnen komen.

Begin januari vond Wijnands het nog overdreven dat negen hectare van Anna’s Hoeve voor recreanten op slot gaat. Ze wees erop dat de statuten van het Goois Natuurreservaat niet alleen bepalen dat natuurgebied moet worden behouden, maar ook dat die natuur zo veel mogelijk moet worden opengesteld voor het publiek. Daarom vroeg ze via een amendement om een extra, onafhankelijk onderzoek.

Door het resultaat daarvan heeft Wijnands zich nu laten overtuigen. ,,Al begrijp ik het nog niet helemaal’’, tekent het CDA-raadslid aan.

,,Als ik ’s morgens vroeg over het ecoduct bij Crailo loop of fiets, struikel ik soms bij wijze van spreken over een ree. Maar goed, ik heb de indruk dat de onderzoekers van Bureau Waardenburg wel weten waarover ze het hebben. En ik realiseer me ook best dat we de natuur moeten beschermen. We moeten ook naar de toekomst kijken, zodat ook onze kleinkinderen er nog van kunnen genieten.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.