Spakenburg voor tweeluik met Rijnsburgse Boys: het kraakt aan alle kanten

Joop Gall gebaart naar de vierde man tijdens Spakenburg-Hercules.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Spakenburg

In revalidatiecentrum Spakenburg draait alles op volle toeren. De medische staf probeert minimaal elf en uiteraard het liefst meer spelers fit te krijgen voor de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, vanavond om 19.30 uur. „Ik heb tegen iedereen die afgelopen zaterdag nog op de bank zat gezegd dat ze tegen Rijnsburg aan de bak kunnen”, schetste Spakenburg-trainer Joop Gall de situatie.

Spakenburg is dit seizoen in de tweede divisie niet alleen mentaal kwetsbaar, de fysieke ongemakken stapelen zich nu ook op. Salim Amerzgiou maakte zaterdag tegen Hercules de laatste twintig minuten strompelend vol omdat Joop Gall al drie spelers had gewisseld. Amerzgiou zegt hoe dan ook te zullen voetballen tegen Rijnsburg, maar de wens is misschien vader van de gedachte. Ook Kelvin Maynard, Tim Sanders (woensdag geblesseerd uitgevallen), Olivier Pilon en Ralph Dua kraken in hun voegen. „Er waren er wel vier à vijf die aangaven dat ze gewisseld hadden willen worden”, aldus Gall.

Verder waren de dure aankoop Thijs Hendriks en aanvoerder Philip Ties zaterdag tegen Hercules volledig uit vorm. Beiden werden gewisseld. Al wilde Joop Gall zijn spelers niets kwalijk nemen. „Een slechte dag zit er altijd weleens tussen. Het zijn gewoon mensen, hoor. Ze doen het niet expres. Maar ik moet wel ingrijpen als het niet functioneert. Of ze bezwijken onder de druk? Dat denk ik niet.”

Ook Michael Lanting, bij Spakenburg-Hercules de beste ’blauwe’, gelooft in zijn teamgenoten. „Ties en Hendriks zijn uitzonderlijk goede voetballers. Ze hadden nu een mindere dag, maar neem van mij aan dat ze alles zullen geven om degradatie naar de derde divisie te voorkomen. En dat geldt ook voor mij. Ik ga tweehonderd procent geven.”

De 180 minuten nacompetitievoetbal van Rijnsburgse Boys tegen Westlandia maakten duidelijk dat ook op de komende tegenstander van Spakenburg geen peil valt te trekken. Drie dagen na een nederlaag op eigen veld (1-2) hielden de Rijnsburgers huis bij Westlandia en wonnen met 1-5. De Rijnsburgse trainer Pieter Mulders zei: „Dit was, denk ik, onze beste wedstrijd van het seizoen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal