Topdrukte door warme weer verwacht bij Gildefeest

Jetty Claus
Soest

’Vijfentwintigduizend bezoekers? Het is maar een schatting.’ Rainoud van Dorresteijn van het Groot Gaesbeeker Gilde maakt zich op voor topdrukte bij de feestweeklocatie, nu er komende week zulk mooi weer wordt voorspeld. Dit weekeinde waren tientallen vrijwilligers alvast bezig met de opbouw van feesttent en verlichting op het terrein de Blaak. Maandagavond is de start met een recreatieve fietstocht.

,,We zijn bezig alles in elkaar te timmeren, in de goede zin van het woord”, lacht Van Dorresteijn. Hij was dit jaar overweldigd door de grote belangstelling.

Guus Meeuwis

Succesnummer de Volksspelen volgende week zaterdag was online in een paar minuten al volgeboekt. Er doen 72 teams mee en er is een wachtlijst. Het optreden op vrijdagavond van Guus Meeuwis was in ruim een dag uitverkocht. ,,Rijen stonden er bij de start van de kaartverkoop op Koningsdag. We schrokken ervan. Het verraste ons dat het sneller ging dan bij BLØF het jaar ervoor. Zelfs de grootste fans van Meeuwis kunnen geen kaart bemachtigen. Met 2000 bezoekers zit de zaal vol. We maken geen uitzondering, want dat vraagt weer om andere uitzonderingen.” Nieuw op zondag is de gratis toegankelijke Sesamstraat liedjesshow om twaalf uur voor de kleintjes. ,,Als zij hun eigen vertier krijgen, hebben ouders rust. Ook willen we veel volk op de been krijgen bij het Koningsschieten ’s middags.” Dan wordt duidelijk welk winnend schot leidt tot het felbegeerde koningschap voor een jaar van het schuttersgilde. Voor enkele feestavonden zijn er nog kaarten. Velen wachten tot het laatst. Volgende week maandagmiddag staat het 55+ festival in het teken van de Radiodagen met artiesten uit de stal van Soester Herman van Veen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.