Werkstraf voor huisvredebreuk

Foto ANP

Foto ANP

Jurgen Swart
Baarn

De 45-jarige Raymond M. uit Baarn is dinsdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 60 uur werkstraf wegens mishandeling en huisvredebreuk. De straf was zoals de officier had geëist.

M. is op 13 mei in Baarn aan de Lindenlaan het huis binnen gedrongen waar zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend samen waren. M. hield vol dat hij de woning is binnengelaten.

De moeder van het mannelijke slachtoffer deed open toen M. aanbelde. Zij vertelde aan de politie dat M. haar opzij drong en toen naar boven ging naar de kamer van haar zoon. In die ruimte was het stel samen. Eerst sloeg M. de vriend. Daarna schopte hij zijn ex-vriendin.

M. vertelde aan de rechter dat hij in de war is geraakt omdat hij zich bedrogen voelde.

Hij wilde verhaal halen. De rechter vond dat M. erg onverstandig was geweest. „U kon vermoeden dat dit uit de hand zou lopen”, oordeelde de rechter.

Gewond

De twee slachtoffers raakten allebei gewond. Ze gaven aan dat ze nog steeds bang zijn als zij een scooter langs horen rijden of als er aan wordt gebeld. Ze vroegen samen 700 euro schadevergoeding. De vrouw vertelde dat M. een verkeerszuil, die als meubelstuk werd gebruikt, op haar voet had gegooid.

Spijt

De officier van justitie herhaalde dat het OM zwaar tilt aan het binnendringen van een woning. De advocate gaf aan dat M. spijt heeft. Zij benadrukte dat M. een blanco strafblad had.

Zij vroeg een voorwaardelijke werkstraf, maar dat vond de rechter niet genoeg.

De rechter matigde wel de schadevergoeding op verzoek van de advocate.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.