Frans van Osch naar Hart voor Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

Frans van Osch, oud-wethouder voor de VVD, wordt lid van oppositiepartij Hart voor Hilversum. ,,Ik hoop dat de algemene ledenvergadering mij op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zet”, aldus Van Osch woensdagavond.

Van Osch stapte op 12 december vorig jaar op als wethouder nadat hij een motie van wantrouwen van zijn eigen partij, de VVD, had overleefd. Tijdens zijn afscheidsreceptie, en kleine twee maanden later, onthulde hij dat hij zijn VVD-lidmaatschap had opgezegd. ,,Dat heeft alles te maken met een duidelijke ‘ruk naar rechts’ door de VVD-fractie en het bestuur van de afdeling."

Van Osch noemt het nu ‘niet zo verassend’ dat Hart voor Hilversum en hij elkaar gevonden hebben. ,,Hart voor Hilversum is een partij met een liberale inslag gekoppeld aan een sterk sociaal besef. Bovendien is het een partij die streeft naar politiek-bestuurlijke openheid. Dat heb ik in de periode 2006 -2010 als oppositioneel VVD-raadslid in de praktijk gebracht, maar als wethouder kreeg ik daar veel minder ruimte voor”, licht Van Osch toe.

,,Als lid van het Hilversumse college van b en w is dat helaas zo, en dat moet verbeteren.”

Bovendien deelt Van Osch naar eigen zeggen met Hart voor Hilversum ‘de oprechte zorg over de financiële positie van Hilversum’. ,,Ik vind het een uitdaging om met mijn bestuurlijke en politieke ervaring te werken aan de politieke positie van Hart voor Hilversum en die voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te verstevigen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.