Bouwplaats crematorium Laren leeggeroofd

Impressie van het toekomstige Crematorium Laren.© Crematorium Laren

Henk Runhaar
Laren

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag een grote slag geslagen op het bouwterrein voor het Larense crematorium.

Dat meldt eigenaar Jos van der Wardt van het gelijknamige Eemnesser bouwbedrijf. Op de bouwplaats werden keten opengebroken, maar erger nog is dat een complete zeecontainer vol materiaal en gereedschap werd gestolen.

Volgens Van der Wardt moet de container op een vrachtwagen zijn geladen. Omdat het gevaarte waarschijnlijk te zwaar was voor de laadkraan die de dieven gebruikten, werden pallets met zware zakken mortel en ander minder waardevol spul er eerst uit gehaald. De container is blauw en niet als eigendom van het Eemnesser bouwbedrijf herkenbaar.

Het crematorium verrijst aan op het lapje Laren tussen de A27, de Weg over Anna’s Hoeve en de Doctor Albert Schweitzerweg.

Volgens een politiewoordvoerster is de schade aanzienlijk en loopt de bouw vertraging op door de kraak. De politie hoopt dat iemand de containerdieven heeft gezien op de ’s nachts erg rustige Weg over Anna’s Hoeve tussen Hilversum en Baarn.

Even verderop was de bouwplaats van Rijkswaterstaat voor de verbreding van de A27 in afgelopen nacht ook doelwit van criminelen. Bij een kraan werden de ruiten ingeslagen om accu’s te stelen. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat meldt desgevraagd dat op dit bouwterrein de laatste tijd vaker is ingebroken. Telkens is ’klein materieel’ doelwit. ,,We nemen maatregelen. Extra toezicht en meer camera’s.’’

De politie doet ook onderzoek naar deze inbraken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.