'Aandacht en liefde in Willems pannenkoek'

Susanne van Velzen
Hilversum

Vorig jaar verkochten ze er 506. Dit jaar worden het er zeker meer dan 600. De rij is lang voor de pannenkoekenkraam in het Dudokpark in Hilversum. Het geheim van het succes? ,,Aandacht en liefde zit er in’’, lacht Inke Logtenberg terwijl ze boven de hete pannen behendig de ene na de andere Willems pannenkoek keert in de pan.

Voor de vierde keer bakt de Hilversumse met echtgenoot Serge Steenman en kinderen Hein, Door en Claar pannenkoeken. Vriendje Tobias help net als andere jaren ook mee. ,,Het begon als een grap met één pan op een klein campinggasflesje. Met drie gezinnen met allemaal jonge kinderen bakten we. Leuker dan op een kleedje zitten in het centrum. Van de verdiensten gingen we ’s avonds met elkaar eten’’, zegt Serge.

Deze Koningsdag staan ze voor het eerst zij aan zij met stroopwafelbakker Sandra van Vugt. Ook voor haar Hollandse baksels staan de Hilversummers in de rij.

Verderop op de kleedjesmarkt aan de ’s-Gravelandse weg zijn Floor Oosterhoff (12) en haar moeder Mariska van der Veen bijna los. Veertig euro is de opbrengst. ,,Een lelijke kinderwagen heb ik voor 50 cent verkocht. De boeken, puzzels en jongeskleren waren toppers vandaag’’, zegt Floor.

In het Gooi en de Vechtstreek is deze eerste Koningsdag uitbundig gevierd. Met dank aan het mooie weer werden de vrijmarkten en andere evenementen in de regio goed bezocht. Ook de terrassen zaten overal goed vol.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.