IJsselmeervogels strandt in eerste ronde KNVB-beker

Verdediger Cees Toet is mee naar voren gekomen, maar ook hij kan met het hoofd niet scoren voor IJsselmeervogels.

Bert Jan van Oel
Spakenburg

IJsselmeervogels heeft inderdaad geen ploeg om kampioen te worden, zoals trainer Frans Adelaar afgelopen weekend zelf al opmerkte. De 'rooien' verloren woensdagavond thuis in de eerste ronde van de KNVB-beker van Koninklijke HFC: 0-1.

Niet alleen de nederlaag deed pijn, vooral het spel van IJsselmeervogels baarde de supporters zorgen. 'In een palingrokerij krijg je minder tranen in je ogen dan op de tribune van de rooien', twitterde er een.

Opbouwende creativiteit ontbrak, de aanvoer naar de spitsen dus ook. Daarom was IJsselmeervogels machteloos tegen het slim en handig tikkende Kon. HFC dat vroeg druk zette en daarmee steeds balverlies van Vogels afdwong.

Na rust gooide IJsselmeervogels er wat meer kracht en lange ballen tegenaan, maar toen het begon te stortregenen glibberden de spelers van beide teams alle kanten op.

De Haarlemse zondagtopklasser kwam door een treffer van Carlos Opoku in de 83ste minuut verdiend op 0-1. Aan het doelpunt ging een blunder vooraf van keeper Raymon van Emmerik, die na rust de geblesseerde Patrick Zonneveld had vervangen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal