Twee jaar cel voor smokkel coke Hilversum

Anke Sprakel
Hilversum

De 35-jarige Zweed Jonas L. die op 3 oktober vorig jaar met 2 kilo cocaïne op Vliegveld Hilversum werd aangehouden is veroordeeld tot 24 maanden celstraf.

Het vonnis komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

De Zweed werd op maandag 3 oktober op het vliegveld Hilversum aangehouden met 2 kilo cocaïne in zijn tas. De dag ervoor kreeg de politie in Hilversum vanuit Zweden een melding dat er die middag op Vliegveld Hilversum een vliegtuig zou landen om drugs op te halen.

De politie hield naar aanleiding van die tip het vliegveld langdurig in het oog, tot agenten het betreffende vliegtuig rond drie uur ’s middags zagen landen.

Na de landing bleef de piloot bij het vliegtuig en vertrok passagier L. in een auto richting Amsterdam, waar hij de cocaïne ophaalde. In de tussentijd werd het toestel uit Zweden door de politie in de gaten gehouden.

De volgende ochtend rond tien uur verscheen de Zweed weer bij het vliegveld in Hilversum. Toen hij samen met de piloot richting het vliegtuig liep, hield de politie het duo aan. In de tas van L. zat twee kilo cocaïne.

Tegen de rechter zei de Zweedse passagier eerder dat hij van plan was een huis te huren in Amsterdam.

De cocaïne die in zijn tas zat had hij van 'een vriend van een kennis' gekregen. Hij stelde dat hij terugkwam naar het vliegveld om de piloot te betalen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.