Manhattan-gevoel in Hilversum

Susanne van Velzen

Met een dubbel gevoel druk ik op de knop. In de lift hangt de geur van nieuwbouw. Kunststof vermengd met vers hout.

Zoiets. Ik heb last van hoogtevrees, maar zet me er dapper overheen. Want mij is beloofd dat boven koffie en een prachtig uitzicht over Hilversum wachten.

Afgelopen jaar heb ik een paar keer geschreven over de bouw van de Gashouders in nieuwbouwwijk Villa Industria. De drie appartemententorens staan nu fier overeind op de hoek van de Minckelersstraat en de Jan van der Heijdenstraat. Precies op de plek waar vroeger de oude gasfabriek van Hilversum stond. Smaken verschillen. Er zijn Hilversummers die ze afschuwelijk vinden. Te hoog, te opvallend. Net zo verguisd als de Entradatorens bij het station. Ik vind ze prachtig. Een mooie verwijzing naar de geschiedenis van Hilversum.

Inmiddels zijn alle appartementen bewoond. Sandra en Frank verruilden hun eengezinswoning in Huizen enthousiast voor de Gashouder. Ik interviewde ze een paar keer in de bouwfase. Ze willen mij graag het eindresultaat laten zien.

Op grote hoogte stap ik uit de lift. Vanaf hun balkon zie ik in de verte de groene berg op Anna’s Hoeve, de hei richting Laren, het ziekenhuis, bouwkranen, kerktorens. Hilversum vanuit een compleet ander perspectief. Misschien sla ik wat door, maar een Manhattan-gevoel overvalt me.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.