Drugsdealers opgepakt in Hilversum Oost

De ’buit’ in Hilversum Oost.© Politie

Henk Runhaar
Hilversum

In Hilversum zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee Hilversumse drugsdealers op heterdaad betrapt en ingerekend. Dat meldt de politie op Instagram.

Agenten zagen dat de bestuurder van de auto waarin het duo reed zich verdacht gedroeg op de Kamerlingh Onnesweg. ,,Het leek erop of hij probeerde te wachten tot wij voorbij zouden rijden’’, zegt een politiewoordvoerster. Dat werkte averechts. Het verdachte gedrag was op zich al voldoende voor een controle.

De agenten wisten zeker dat ze beet hadden toen bleek dat het kenteken van de auto in het politiesysteem staat vermeld, vanwege meldingen van Hilversummers over het dealen van drugs. De woordvoerster: ,,Van dit soort meldingen moeten we het dus hebben. Dit is een heel duidelijk voorbeeld. Vaak kunnen we niet meteen wat met zo’n melding, maar op een later moment dus wel.’’

De controle vond plaats op de Ludenstraat. De inzittenden reageerden zenuwachtig en kwamen met vage verhalen onder meer op de vraag wie de eigenaar is van de auto. In de auto vonden de agenten 44 zogenoemde ponypacks met porties harddrugs. De inzittenden, Hilversummers van 27 en 29 jaar, werden aangehouden. Een van hen had duizenden euro’s contant geld bij zich. Dat is in beslag genomen, net als de drugs en de auto. Het duo zit nog vast, de recherche is druk bezig met het onderzoek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.