’Coalitie Hilversum: Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks, CDA’

Walters en Voorink proberen het, Jaeger moet toekijken.© Archieffoto

Valentijn Bartels
Hilversum

Hart voor Hilversum gaat de komende tijd proberen een coalitie te vormen ’met de winnende partijen van de verkiezingen’.

Het gaat om een samenstelling met ’Hart’ (acht zetels), CDA (vier zetels), GroenLinks (vijf zetels) en VVD (zes zetels). Volgens Karin Walters (Hart voor Hilversum) is de poging kansrijk omdat ’het hele politieke spectrum’ aanwezig is in de beoogde coalitie en omdat er met 23 van de 37 raadszetels een ruime meerderheid kan worden behaald. ,,GroenLinks is uiteraard links, wij en het CDA zitten wat meer in het midden en VVD is rechts’’, aldus Walters.

Dominant

Opvallende afwezigde is D66 (zeven zetels). Volgens de officiële reactie van Walters komt dat door verlies van die partij tijdens de afgelopen verkiezingen en het feit dat er geen ’midden-linkse’ partij nodig was in deze samenstelling. Echte reden is dat leden van HvH Wimar Jaeger (D66) te dominant vonden in het afgelopen college.

Pragmaticus

Hans Haselager wordt formateur in Hilversum. Hij bepaalt de komende tijd de agenda van de coalitievorming. De net gestopte PvdA’er was 24 jaar raadslid. Hij staat algemeen bekend als een eerlijke pragmaticus die prima boven de partijen kan staan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.