Weesper antiquariaat Lectori Salutem sluit de deuren

Tamar de Vries
Weesp

De Weesper winkelstraat verliest een middenstander: Lectori Salurem gaat in oktober sluiten.

Pieter Wentzel, vanaf 1990 met Lectori Salutem in de Slijkstraat altijd een trekpleister met de steeds wisselende thematische etalage uitstalling, gaat het met zijn partner Catharina wat rustiger aandoen. De 76-jarige GZ- psycholoog neemt na 25 jaar afscheid van Weesp en zijn activiteiten als antiquaar; de winkel op nummer 46 gaat dicht op 2 oktober.

,,Wat bij het besluit een rol speelt is dat de technologische ontwikkelingen in deze digitale tijd langzaam maar zeker veel drukwerk op papier (waaronder boeken) zullen gaan verdringen. Maar wat blijft als uniek en onvervangbaar materiaal zijn schoolplaten, oude gravures, etsen, affiches, posters, en bijzondere antiquarische uitgaven. Daarom gaat antiquariaat Lectori Salutem zich nu richten op de verkoop van dit materiaal via Internet;www.lectorisalutem.nl. Internet biedt immers kopers en kijkers de gelegenheid de afbeeldingen te bekijken voor tot koop wordt overgegaan'', aldus een persbericht aan de krant.

Helaas is het niet mogelijk om alle boeken uit de winkel mee te nemen. Daarom start Pieter Wentzel op 4 augustus met een uitverkoop voor zijn klanten; iedereen die nog graag een keuze wil maken uit dit algemene antiquariaat, krijgt een korting van 50%.

Beschermer van de veiligheid voor voetgangers

Na 2 oktober zal Pieter Wentzel door de Slijkstraat fietsende en gemotoriseerde verkeersdeelnemers niet meer vragen af te stappen. Hij heeft heel wat voetgangers voor aanrijdingen behoed, met het risico daar flink voor mishandeld te worden zoals een aantal weken geleden bleek.

,,Hopelijk zullen veel Weesper burgers zijn initiatief overnemen en ook hun best doen van de Slijkstraat een voor alle voetgangers veilige zone te maken.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.