Scouting Don Bosco wil buurt over streep trekken voor bouw clubhuis

soest

Scouting Don Bosco gaat er alles aan doen om kritische buurtbewoners aan Den Blieklaan/Bosstraat over de streep te trekken. De Soester groep wil verhuizen van de Heideweg naar een nieuw te bouwen clubhuis achter de manege van Nieuw Eldorado.

,,De buurt is niet tegen de komst van deze kinderactiviteit, maar heeft wel problemen met het opofferen van bos voor nieuwbouw'', aldus Karlijn Stals van de Don Bosco-bouwcommissie.

De scoutinggroep verwacht eerdaags groen licht van de gemeente op de eerste fase van de bouwvergunningaanvraag voor deze locatie. Daarvoor heeft scouting een dik rapport overhandigd met onderzoek naar flora en fauna en een ruimtelijke visie.

Don Bosco hoopt over twee jaar een duurzaam stenen gebouw te betrekken met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. ,,Het dak met boomstammen kan begroeien. We willen het kappen van bomen tot een minimum beperken, waardoor het gebouw minder opvalt'', aldus Stals.

Het huidige gebouw van de tachtigjarige scoutinggroep, die honderd leden en begeleiders telt, is te oud en te klein. Het clubhuis aan de Heideweg zit ook ingeklemd tussen de huizen. Daardoor is geen kampvuur mogelijk. ,,En wat is een scoutinggroep zonder kampvuur? Op de nieuwe plek kan dat wel.''

De verwachting is dat Soest toestemming geeft, omdat de gemeente de locatie zelf heeft aangedragen. Om de financiering van 4,5 ton rond te maken, wordt becijferd dat een hypotheek nodig is van 1,5 ton, een even hoge gemeentelijke subsidie en 150.000 euro sponsorgeld en eigen middelen. Met Pinksteren is de jaarlijkse vlaaienactie. ,,We hopen de kosten te drukken door bouwmaterialen te gebruiken die bij een ander project overgebleven zijn. Zo worden ze niet weggegooid.'' Architect Astrid Rasch heeft een sfeerimpressie gemaakt. In mei worden flyers met de plannen verspreid.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.