Verdachten van liquidatie broer kroongetuige langer vast

ANP
AMSTERDAM

Twee verdachten in de liquidatiezaak in Amsterdam-Noord, die aan de broer van kroongetuige Nabil B. het leven kostte, blijven langer vast zitten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft beslist dat ze nog zeker negentig dagen langer in hun cel moeten blijven, maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het gaat om de vermoedelijke schutter, een 41-jarige man uit Hilversum, en een 34-jarige Hagenaar die wordt verdacht van wapenbezit. Beide verdachten zitten nog in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Eerder kwamen twee anderen vrij, omdat ze niet meer worden verdacht van medeplichtigheid aan de liquidatie. Het ging om een 34-jarige vrouw uit Wassenaar, die met de Hagenaar samenwoonde. Aangezien de politie in hun woning wapens vond, wordt ze nog wel verdacht van wapenbezit. Een 31-jarige man uit De Lier werd aanvankelijk ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie omdat er DNA van hem was aangetroffen op een van de vuurwapens. Hij mocht begin deze maand naar huis omdat het OM hem niet langer verdenkt. Het onderzoek naar de DNA-match loopt nog.

De 41-jarige Reduan B. werd op 29 maart in zijn bedrijfspand neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Een week daarvoor was bekend geworden dat zijn broer Nabil optreedt als kroongetuige in de juridische strijd tegen de zogenoemde Mocro-oorlog, criminelen die in verband worden gebracht met tal van liquidaties in de onderwereld. Nabil B. is verdachte in een Utrechtse liquidatiezaak.

Lees ook: Drie mannen aangehouden voor mocro-liquidatie, een verdachte verbleef in Hilversum

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.