Vogels definitief niet door met Leushuis

Willem Leushuis
Spakenburg

IJsselmeervogels gaat na dit seizoen niet verder met trainer Willem Leushuis.

Leushuis werkte in 2005 en 2006 al eerder bij de ’rooien’ - en werd ook kampioen met de club - en keerde begin dit seizoen terug toen hoofdtrainer Sandor van der Heide ervoor koos om zijn loopbaan voort te zetten bij De Graafschap. IJsselmeervogels heeft nu besloten het contract met Leushuis niet te verlengen.

Dat komt niet als een verrassing want eerder al was bekend dat de Spakenburgse tweede-divisieclub had gepraat met twee nieuwe kandidaten, onder wie Danny Buijs van Kozakken Boys. Dat leidde (nog) niet tot een aanstelling voor volgend seizoen.

De technische commissie legt op de website van IJsselmeervogels uit: ’Op het moment dat we te maken kregen met de plotselinge trainersvacature door het vertrek van Sandor, waren we erg blij met de beschikbaarheid van Willem. Willem heeft de selectie gesmeed tot een resultaatgerichte machine en lijken we af te stevenen op een stabiele plek in de Tweede Divisie. Om de volgende stap te zetten denken we als technische commissie dat het beleidsmatig gezien beter is om te kiezen voor een nieuwe trainer’.

Meer nieuws uit Sport Regionaal